Det är upprörande hur man i debatten kallar IS-mördarna för svenskar. De är inte svenskar, har aldrig varit och kommer aldrig att bli!

2015-04-23


Externa länkar:
Nationell Idag
SD-Arkivet
SD Kungsbacka
Göteborgsbulletinen

Nationella bloggar:
Jimmy Windeskog
Joakim Larsson
Patrik Ehn
Göran Olsson


Senaste nytt från Frihetens fackla


Folket har sagt sitt!

Personvalssystemet, som infördes i samband med de allmäna valen 1998 möjliggör för väljarna att själva bestämma vem de har förtroende för när det gäller att företräda partiets politik i de folkvalda församlingarna. Om en kandidat erhåller många personkryss kan denna segla förbi de namn som står högre upp på valsedeln. Ja, har man tillräckligt stort stöd kan man faktiskt kryssa sig förbi hela listan! Men för att en kandidat skall bli personvald krävs det att han eller hon får åtminstone fem procent av partiets totala antal röster i en valkrets. I Kungsbacka skedde just detta. Sverigedemokraten Thord Brynielsson, som är partiets enda kvarvarande kommunfullmäktigeledamot från valet 2010 hade gömts undan långt ner på kommunvalsedeln. Men efter att personkryssen räknats kör han förbi det nya förstanamnet och plockar flest röster på listan!

Det är inte alla som uppskattar idealistiska och hårt arbetande företrädare som står upp för ideologin. På SD-Kungsbackas årsmöte I februari dök en brokig skara av nya medlemmar upp. De hade mobiliserat till årsmötet och röstade i grupp och man utnyttjade det faktum att lokala årsmöten ofta har dålig uppslutning av vanliga medlemmar. På årsmötet avsatte man i stort sett hela den gamla styrelsen och valde in nytt folk. Därefter kunde man utan problem placera sig själva högst upp på listan till kommunvalet samt ta kontroll över den lokala valfonden med ett saldo flera hundra tusen kronor. Som om inte det var nog petade man ner den tidigare ordföranden Thord Brynielsson som kämpat fyra år i fullmäktige till elfte plats på valsedeln. På så vis hoppades man att han inte skulle bli återvald. Men ack vad de bedrog sig, de hade glöm bort att folket avgör personvalen.

”Länsstyrelsens räkning blev precis färdig. Jag fick ca 8% personröster. 383 sverigedemokratiska väljare i Kungsbacka ville att jag skulle fortsätta att företräda SD I ytterliggare fyra år I Kungsbacka kommunfullmäktige. Partiets sympatisörer ville ha kontinuitet I det parlamentariska arbetet. Jag ska göra mitt yttersta för att förvalta förtroendet från väljarna. Är stolt och glad idag” - Thord Brynielsson på Facebook.

Detta visar att hårt och ideellt arbete faktiskt lönar sig till slut. Som sverigedemokrat arbetade jag under mina två första år i fullmäktige tillsammans med Brynielsson. Jag har aldrig stött på en så osjälvisk och idealistisk person inom politiken. Han kom ofta med bra idéer som sedan blev till motioner för fullmäktige. När vi på allvar började täcka kommunen med flygblad och SD-Kurirer ställde han upp med sin egen bil och körde hundratals mil utan att begära någon ersättning från partikassan. Den typen av aktivister och företrädare som är beredda på stora självuppoffringar hittar man knappt inom politiken idag och de är tyvärr även sällsynta inom Sverigedemokraterna numera. Det viktigaste för många politiker tycks inte vara det politiska budskapet, ideologin eller det samhälle man strävar efter att kunna skapa. Nej, allt för många är bara ute efter att bli accepterade av etablissemanget samt att förse sig med diverse arvoderade uppdrag. Då är ofta intellektuella idealister det största hotet mot den egna karriären.

Brynielsson startade ett par veckor innan valet en personvalskampanj som saknar motstycke i SD-samanhang. I ett flygblad som spridits i stor upplaga över hela kommunen kritiserar han den nya styrelsen som ställt sig positiva till att ta emot så kallade ensamkommande flyktingbarn, bara de tas emot i familjehem, vilket är en avvikelse från partiets kommunpolitiska riktlinjer. I flygbladet, som har rubriken ”Vill du att SD skall företrädas av liberaler och flyktingkramare?” berättar Brynielsson om vilka frågor han vill få möjlighet att fortsätta driva i fullmäktige. Han vädjar om fortsatt förtroende och berättar om vad han har lyckats påverka inom den lokala politiken under de gångna fyra åren. Valresultatet talar nu sitt tydliga språk om vem Kungsbackas SD-väljare vill se i fullmäktige. Med 383 personröster, nästan 40 fler än förstanamnet Carita Boulwen och nära på lika många som den lokala profilen Roger Larsson, som driver lokalpartiet Kungsbackaborna så har väljarna sagt sitt. Vad visar detta? -Att man kan kuppa och fulspela hur mycket man vill, men folkviljan och demokratin kommer att segra förr eller senare!

2014-09-23 21:19:41

Mattias From

Direktlänk till detta inlägg:


01:17 - 2023.06.03


Välkommen!
Frihetens fackla är en Internetpublikation från Kungsbacka som förespråkar en sund folklig nationalism byggd på demokratisk grund. Sidan har som målsättning att Sverige skall förbli svenskt.

Jag som driver sidan heter Mattias From och jag har en bakgrund som folkvald ledamot i kommunfullmäktige i Kungsbacka samt skribent för den nationalistiska veckotidningen Nationell Idag.Nationell Idag aug-sept gratisexemplar 2013

Utdelade: 5000

Mål: 5000

Status: AvslutadFrihetens fackla - Demokratisk, nationalistisk publikation från Kungsbacka - Vi säger vad du tänker!